Home
Het Leed dat CM/SM heet
Klachtenlijst CM/SM
Pijnbestrijding met PeaPure/Nieuws
syringomyelie en chiari like malformation
links
cavalier in de media
FORUM
FONDS Cavalierinfo.nl
CAVALIERINFO.NL
FORUM EN INFO VOOR DE LIEFHEBBER VAN CAVALIERS EN ANDERE KLEINE RASSEN
Home
Van harte welkom op deze site en dit forum.

Cavalier King Charles Spaniels (CKCS) en andere honden kunnen neurologische / neuropathische klachten hebben die worden veroorzaakt door Chiari Like Malformation (CM) en door Syringomyelia (SM). De klachten kunnen leiden tot  veel ongemak en soms ondraaglijke pijnen.
Naast de genoemde Cavalier King Charles Spaniel komt dit probleem ook voor bij de Beagle, Griffon Bruxellois, Chihuahua, Dwergteckel, King Charles Spaniel, Maltezer.Franse Bull e.a., zelfs kruisingen kunnen soms last hebben van CM/SM .
Inmiddels is ook duidelijk dat de ziekte van generatie op generatie verergert waardoor de honden op steeds jongere leeftijd klachten gaan vertonenof zelfs overlijden.

Deze site is mede ontwikkeld omdat de eigenaren van deze honden vaak niet serieus worden genomen door de dierenarts omdat de juiste diagnose vaak> een jaar duurt. Met name (brood)fokkers en sommige dierenartsen bagatelliseren de ellende en problemen van de honden, terwijl de klachten aantoonbaar veroorzaakt worden door de genoemde erfelijke afwijkingen CM en SM.
Forum
Indien u wilt meepraten dan kunt u zich registreren en lid worden van het forum. Op het op het forum wordt op een open en fatsoenlijke wijze over de problemen gecommuniceerd. Daarnaast wil ik  zorgen voor actuele (medische) informatie en wil ik u  graag informeren over pijnbestrijding.
Fonds Cavaliers in nood.
In toenemende mate als gevolg van een progressief ziektebeeld, de crisis e.d word ik steeds vaker geconfronteerd met Cavaliers die in ernstige nood verkeren. Vaak is sprake van zeer schrijnende gevallen. Zowel bij de honden als de eigenaren. Steeds meer Cavaliers zullen nu en in de toekomst externe hulp hard nodig hebben. Daarom heb ik  besloten een fonds op te richten. Het fonds is bedoeld om Cavaliers (en zonodig andere hondjes) te helpen die in een asiel zijn ondergebracht of die anderszins onder erbarmelijke omstandigheden hun leven moeten slijten.
Het helpen van de hondjes zal ondermeer plaatsvinden door het opbouwen van een netwerk van betrokken en gemotiveerde mensen die bereid zijn een hondje tijdelijk of definitief op te vangen en een warm nest te bieden. Bij deze mensen moeten de hondjes zich dus zeer welkom voelen. Vooral voor oudere Cavaliers (of Cavaliers uit de broodfok) die de hulp het meest nodig hebben, is het vaak moeilijk een ander baasje te vinden. Maar ook komen eigenaren van Cavaliers soms voor onverwacht hoge kosten te staan.
Uiteraard kan niet iedereen worden geholpen. Maar in hiervoor bedoelde situaties kan ons fonds (financieel of materieel) ondersteuning bieden door bijvoorbeeld te helpen bij de aanschaf, het vervoer, de medicatie, het laten maken van een MRI scan of het laten uitvoeren van een sterilisatie/castratie operatie en bezoek dierenarts e.d
Ik wil leuke/mooie  artikelen verkopen, de winst  gaat naar het fonds.
De artikelen zullen voorlopig worden aageboden via het forum in de rubriek Cavalierinfo fonds.
  info@cavalierinfo.nl                         

Voor wetenschappelijke informatie over de Cavalier King Charles  en CM/Sm http://www.veterinary-neurologist.co.uk/
Deze site kunt u in het Nederlands vertalen.

Met vriendelijke groet
Jeannette van Leeuwen                      


©
NIETS van deze site (dit forum) mag zonder toestemming van de Beheerders gekopieerd/gebruikt worden.